9 Nisan 2014 Çarşamba

FRANZ KAFKA / ŞATO


Kafka okumak gerçekten sabır gerektiriyor. Kafka kitaplarını kitaplıklarında gördüğüm kişilerle yaptığım sohbetlerin çoğunda aslında Kafka kitaplarının kitaplığı için alınmış görsellikle kaldığını gördüm. Adam Kafkaları dizmiş ama Dönüşüme bile zor dayanmış :)

Ben de belki herkes gibi Dava ile Kafkayla tanıştım. Eğer o yaşlarda ilk okuduğum kitabı Şato olsaymış hayatta para vermezmişim diğer kitaplarına :)) Şato da vasiyetnamesinde yakılmasını istediği kitaplarından biri Kafka'nın. Kitabı okurken acaba Max kitabı değiştirmiş olabilir mi. Acaba Kafkanın yazmadığı ancak Max'in kendisnin yazıp da yayımladığı kitabı var mı diye düşünmüştüm. Amerika kitabı belki düşüncemi destekleyebilir ancak Şato kesinlikle Kafkanın elinden çıkma :)

Şato'da kadastrocu Bay K. görevlendirildiği yerde hiçbir şey yapmadan görevlendirilme amacına, Şato'ya ulaşma çabaları imgelerle anlatılıyor. Okuması kadar anlatması da zormuş. :)Bay K. neden kadastrocu ihtiyacı olmadığını anlayamadığı gibi Kafka da okuyucuya neden bu olaylar ilerlemiyor, hep yerinde saydırılıyor sorularını sordurtuyor :)

Uzun bir zaman dilimine yayıp Kafka'nın tadını çıkartın derim.
iyi okumalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder